torsdag 31. oktober 2013

Poser til Halloween

Jentene ville gå en knask-eller-knep-runde på halloween, og så hadde vi "glemt" å kjøpe slike halloweenplastbøtter de har på Nille. Hvordan skulle vel det gå når de ikke hadde noe å samle godteri i? Vel, da føyk mor ned til stofflageret, og leita fram oransje stretchfrotte, mørk blå poplin til for og lilla ribb til lukkekant og hanker. Stoffene ble kuttet i passende størrelser, foret og ytterposen sydd sammen hver for seg, før de ble satt sammen  med en ribbkant i toppen. Hankene er av ribb/stretch-jersey fra S&S som ble klippet med trådretningen for minst mulig elastisitet.

Underveis applikerte jeg på en flaggermus av den mørke poplinen og strøk på "knask" i svarte vinylbokstaver. På baksiden strøk jeg på jentenes navn i vinylbokstaver slik at det ikke skal være tvil om hvem som er eieren av posen.


Posene fungerte finfint, og jentene var meget fornøyde der de ringte på dører utkledt som henholdsvis heks og gresskar.


søndag 13. oktober 2013

Ny overlock

Nylig fikk jeg mulighet til å kjøpe en brukt overlock, Bernina 1150MDA. Den var ganske ny og lite brukt, og jeg fikk den for halv pris av nypris. Denne vil erstatte Pfaff overlocken jeg har fra før, og som jeg nå vil selge. I utgangspunktet hadde jeg ikke tenkt på å skifte ut Pfaffen, men gjør det likvel når jeg fikk muligheten. Berninaen er nok en hakket bedre maskin, og jeg syr såpass mye at jeg synes det kan forsvares.






Så langt er jeg veldig fornøyd, selv om pfaffen har et par løsninger jeg nok vil savne. Her er noen eksempler på hva jeg mener er bedre med Berninaen enn Pfaffen: den kjører enkelt og elegant over klumper i stoffet, som sømmer og kantebånd. Sømbredden kan varieres mye og enkelt, den er stillegående, den har et par løsninger som gjør at treingen går raskere.

En ting jeg vil savne på Pfaffen, er at sømfotløfteren er plassert på høyre side av maskinen. Det er en veldig lur plassering som gjør at jeg kan legge stoffet på plass under sømfoten og begynne å sy uten å skrifte tak.

Både Berninaen og Pfaffen e gode maskiner.

(bildet er lånt fra Berninas norske hjemmeside.)





lørdag 12. oktober 2013

Genser for gipset arm

Minstejenta på 3 brakk armen i barnehagen denne uka, og hun plages av kløe under gipsen hvis armen blir for varm. Det er litt kjølig å gå i kortermet hele tida, og dermed ble denne genseren til.



Genseren er sydd i interlock, og har knepping i den ene raglansømmen slik at genseren skal være lett å ta av og på. For å forsterke stoffet under knappene, strøk jeg på vevd vlieselin før kanting.
Så langt fungerer genseren utmerket, og jeg vil nok sy noen til. Når gipsen kommer av, tenker jeg å endre ermene så de blir like.

Stoffer:interlock med bølger fra jny.se, gul og rød Hilco interlock fra www.sydilla.no
Mønster: genser fra boka til Heilt spesiell og Jubel. Der sto også hvordan man lager knepping i raglansømmen.